Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019

Ema Apostu / 26 aug 2019 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019. Pe data de 27 august, este prăznuit Sfântul Fanurie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019. Sfântul Fanurie a avut doisprezece fraţi, iar el a fost cel mai mare. După moartea tatălui său, mama sa ajunge să cânte şi să joace prin diverse locuri. Începe să ducă o viaţă păcătoasă. Când Fanurie descoperă acest lucru, decide să fugă în pustiu, scrie crestinortodox.ro. Primeşte botezul şi revine după un timp în oraşul său natal. Află că mama sa a murit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019. Revine în pustie şi duce o viaţă aspră. Prin rugăciune a adus tămăduire surzilor, orbilor, botezându-i şi învăţându-i dreapta credinţă. Cu toate că săvârşise atâtea minuni, este nevoit să părăsească cetatea, din cauza răutăţii oamenilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019. Aceştia spuneau că minunile săvârşite de el nu sunt făcute cu ajutorul lui Dumnezeu, ci al demonilor. Ajunge în Egipt, unde o readuce la viaţă pe fiica regelui. În urma acestei minuni, împăratul şi slujitorii săi au primit botezul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 august 2019. După o vreme, vrăjitorii din Egipt s-au ridicat împotriva lui Fanurie şi, astfel, sfântul a fost supus la multe chinuri: i s-au tăiat mâinile şi degetele de la picioare, urechile, i s-au smuls dintii, a fost bătut cu pietre, că în cele din urmă să i se taie capul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26