Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019

Ema Apostu / 02 sep 2019 / 08:14 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019. Pe data de 2 septembrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019. Sfântul Mucenic Mamant s-a născut în Paflagonia (Asia Mică), din părinţi creştini. Theodot şi Rufina, părinţii acestuia, pentru că nu au lepădat credinţa în Hristos, au fost întemniţaţi, scrie crestinortodox.ro. Astfel, Sfântul Mamant s-a născut în închisoare. Tatăl sau moare înainte ca acesta să se nască, iar mama sa a trecut la cele veşnice după ce l-a născut.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019. Un înger i se descoperă unei femei creştine, Amina, şi îi porunceşte să meargă la temniţă şi să-l ia pe Mamant. Mamant nu a grăit până la vârsta de cinci ani, iar când a împlinit această vârstă, primul cuvânt pe care l-a rostit a fost "Mama". Amina, văzând că deseori copilul îşi strigă mama, i-a pus numele Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019. În vremea domniei lui Aurelian a fost o crudă prigoana împotriva creştinilor. Mamant, la vârsta de cincisprezece ani, ajunge înaintea împăratului şi i se cere să renunţe la credinţa în Hristos. Mamant refuză şi este supus la multe chinuri: biciuire, ardere cu făclii, că în cele din urmă să fie aruncat în mare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2019. Un înger al Domnului l-a scos din mare şi l-a dus pe un munte. Descoperit de persecutori, este adus din nou la judecată şi ucis.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27