Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019. Pe data de 18 septembrie 2019 este prăznuit Sfântul Eumenie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019. Sfântul Eumenie a vieţuit în secolul al VI lea. Şi-a împărţit averea săracilor şi s-a călugărit. Atât de mult s-a umplut de harul Duhului Sfânt, încât, a strălucit cu o lumină care nu putea fi ascunsă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019. Era asemeni versetului "Nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă" (Matei V, 14). Datorită vieţuirii sale a fost ales episcopul Gortinei. Propovăduieşte Evanghelia la Roma şi în Tebaida Egiptului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019. Sfântul Eumenie a fost tatăl sarmanilor, bogăţia nevoiaşilor, mângâierea întristaţilor, vindecătorul bolnavilor şi făcător de minuni - în Tebaida, la o vreme de mare secetă a adus ploaie prin rugăciune; a îmblânzit un şarpe veninos, a scos afară demoni, a vindecat mulţime de bolnavi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 septembrie 2019. A trecut la cele veşnice în Tebaida. Moaştele sale au ajuns în Grecia, la Raxos, locul său de naştere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel