Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră. Pe data de 18 decembrie, este prăznuit Sfântul Daniil Sihastrul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră. Sfântul Daniil Sihastrul s-a născut la începutul secolului al XV-lea, într-un sat din apropierea oraşului Rădăuţi. Ajunge la Schitul Sfântul Lavrentie, la 6 km de Putna, locul intrării sale în monahism. Mai târziu alege să se retragă pe o stâncă de pe malul pârâului Viteul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră. Potrivit tradiţiei, Cuviosul Daniil i-ar fi prezis Sfântului Ştefan cel Mare că va urca pe tronul de domnie al Moldovei, scrie crestinortodox.ro. Tot el este cel care l-a îndemnat pe Ştefan Vodă să continue lupta împotriva turcilor şi tot de la el a venit şi îndemnul de a zidi Mânăstirea Putna.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră. Nu se cunoaşte data morții sale. A fost înmormântat în partea sudică a pronaosului bisericii Mănăstirii Voroneţ. Un deget se păstrează şi astăzi la mănăstirea Putna.  Tradiția spune că este degetul arătător de la mâna dreaptă a Sfântului Daniil, cu care el a arătat voievodului valea Putnei, unde l-a îndemnat să ridice mănăstirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel