Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020 - POST

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Pe data de 16 octombrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Sutasul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul a făcut parte din armata condusă de Ponţiu Pilat. El a fost cel care a păzit Crucea la Răstignirea Domnului şi Sfântul Mormânt. Datorită minunilor petrecute la moartea Domnului, acesta a mărturisit: "Cu adevărat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu" (Matei 27: 54).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Când iudeii au mers să-i mituiască pe soldaţi, ca aceştia să spună că trupul Domnului a fost furat de ucenicii Săi, Longhin a aruncat centura militară şi s-a botezat. A mers în Capadocia și a convertit pe mulţi păgâni la creştinism.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Pilat a trimis soldaţii să-l prindă şi să-l ucidă. I-a întâmpinat şi i-a cazat fără să ca aceştia să ştie cine este. După ce au aflat, au vrut să nu-l omoare, dar Sfântul le-a cerut să împlinească porunca. Aceştia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca dovadă pentru Pilat, scrie crestinortodox.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel