Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019

Ema Apostu / 13 iun 2019 / 08:16 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Pe data de 14 iunie, este prăznuit Sfântul Proroc Elisei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelaţia dumnezeiască şi a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu ca îndoit să-i dea acestuia harul prezent în el. Elisei şi-a părăsit casa şi familia şi l-a urmat  până la înălţarea acestuia la cer, când i-a preluat cojocul, dar şi darul profetic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. Dumnezeu a făcut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despărţit apele Iordanului precum odinioară Moise despărţise apele Mării Roşii; a făcut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apă tranşeele de apărare excavate în războiul cu Moabitenii, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. A hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici, l-a vindecat pe Neeman, căpetenia de oşti de boala leprei; a lovit cu lepră pe sluga lui Gehazi din pricină că acesta s-a mândrit; a orbit toată oştirea siriană, iar altă oştire a pus-o pe fugă; a prorocit multe care aveau să se întâmple.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 14 iunie 2019. A murit în jurul anului 839 i.d.H. şi a fost înmormântat în Samaria, la Sevastopoli.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25