Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră

Ema Apostu / 12 sep 2019 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră. Pe data de 13 septembrie, este prăznuit Sfântul Ioan de la Prislop.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră. Sfântul Ioan de la Prislop, originar din Silvasul de Sus, a trăit la începutul secolului al XVI-lea, într-o peşteră din apropierea Mănăstirii Prislop.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră.  Această mică peşteră a fost săpată de către sfânt, în mâlul stâncos şi adânc al pârâului Silvut, fiind cunoscută cu numele de "chilia" sau "casa sfântului", scrie crestinortodox.ro. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră. Cuviosul Ioan a fost ucis în timp ce îşi săpa cu daltă o fereastră în peretele chiliei. Un vânător l-a împuşcat crezând că este un animal sălbatic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 septembrie 2019 - Cruce neagră. Sfintele sale moaşte s-au păstrat multă vreme în peştera de la Prislop, unde veneau credincioşii din împrejurimi şi se închinau.În prezent nu se cunoaşte unde se află moaştele sale. 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23