Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019

Ema Apostu / 11 iun 2019 / 08:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Pe data de 12 iunie, este prănuit Sfântul Cuvios Onufrie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Sfântul Cuvios Onufrie a trăit în jurul anilor 350-400, în pustiul Egiptului. După ce a primit botezul, a fost dus de tatăl său la o mănăstire, pentru a creşte potrivit voii lui Dumnezeu. Mai târziu, Sfântul Onufrie părăseşte mănăstirea şi merge în deşert.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Călăuzit de un înger, ajunge la Ieremia, un bătrân sihastr, scrie crestinortodox.ro. Acesta l-a învăţat ce înseamnă viaţa în singurătate. După câteva zile, l-a condus la o peşteră şi i-a spus că acela este locul în care trebuie să se nevoiască.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Timp de 70 de ani, a îndurat arşiţa zilei, frigul nopţii. Un înger al Domnului a început să-i aducă pâine pentru hrana lui. Lângă chilia lui a crescut un palmier care rodea curmale din belşug şi a început să izvorască şi un fir bun de apă dulce.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Cuviosul Pafnutie cel Mare merge călăuzit de înger prin deşert, vreme de patruzeci de zile fără hrană şi ajunge la peştera Cuviosului Onufrie. Întrebat de Pafnutie cum s-a împărtăşit în tot acest timp petrecut în pustie, Cuviosul Onufrie a răspuns că în fiecare duminică, un înger al Domnului aducea fiecărui pustnic Trupul şi Sângele Domnului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2019. Au petrecut toată noaptea în rugăciune, iar în zorii zilei, bătrânul Onufrie i-a descoperit Sfântului Pafnutie că Dumnezeu l-a călăuzit până la peşteră să, pentru a-i îngropa trupul, căci venise vremea să treacă la cele veşnice. În pragul morţii sale i-a spus lui Pafnutie. După aceste cuvinte, Cuviosul Onufrie s-a întins pe pământ şi a murit.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25