Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 septembrie 2019

Ema Apostu / 10 sep 2019 / 16:57 Salveaza PDF Comentarii
Calendar ortodox
Descriere foto: Calendar ortodox

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 septembrie 2019. Pe data de 11 septembrie, este prăznuită Sfânta Teodora.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 septembrie 2019. Sfânta Teodora fiind căsătorită şi căzând în adulter, conştientizând starea de păcat, a luat decizia de a se retrage la o mănăstire de călugări. Tăindu-şi părul şi îmbrăcând haine bărbăteşti s-a retras în mănăstirea Octodecatos, luându-şi numele de Teodor, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 septembrie 2019. A uimit obştea de monahi cu nevoinţele, cu postul şi lacrimile de pocăinţă. O tânără de o moralitate îndoielnică a acuzat, pe nedrept pe "Teodor" că a lăsat-o însărcinată. Monahul nu a încercat să se dezvinovăţească primind să plece din mănăstire. Sfântă a petrecut şapte ani într-o pădure pustie, crescând copilul acelei femei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 septembrie 2019. În tot acest timp a biruit prin rugăciune toate ispitele venite din partea diavolului. După şapte ani, stareţul mănăstirii l-a primit înapoi în mănăstire pe monahul "Teodor". După doi ani el a decedat şi abia atunci toţi fraţii au văzut că el era de fapt femeie. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26