Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021. Pe data de 10 august este prăznuit Sfântul Lavrentie.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021. Sfântul Lavrentie a vieţuit în secolul al III lea. Lavrentie a fost arhidiaconul episcopului Sixt. Din cauza persecuţiei împotriva creştinilor, Sixt a fost luat spre a fi judecat, împreună cu doi dintre diaconii săi: Felicissimus şi Agapitus, potrivit crestinortodox.ro.  După arestarea acestora, Lavrentie a vândut vasele bisericii şi a împărţit banii săracilor.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021. În timp ce Sixt era dus pe Via Appia, spre a i se tăia capul, Sfântul Lavrentie i-a ieşit în cale şi i-a strigat: "Nu mă lăsa, Părinte Sfânt, pentru că am împărţit deja comorile pe care mi le-ai încredinţat". După ce a rostit aceste cuvinte, a fost luat de soldaţi şi somat să-i dăruiască împăratului comorile de care vorbise. Ca împăratul să cunoască despre ce comori era vorba, Lavrentie va chema şchiopii, orbii, bolnavii care se bucuraseră de banii daţi de Lavrentie.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021. Cuprinşi de furie, i s-a cerut acestuia să se închine idolilor. A refuzat şi astfel a fost închis în temniţă. Aici l-a vindecat de orbire pe Lucillus şi apoi l-a botezat. Temnicerul Hippolytus, fiind martor la minune a cerut şi a primit şi el botezul. S-a numărat şi el în rând cu mucenicii, fiind omorât pentru credinţa în Hristos (vezi ziua de 13 august).

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2021. După mai multe chinuri, a fost întins pe un grătar aşezat pe cărbuni aprinşi. După ce a fost întors şi pe cealaltă parte, a rostit o ultimă rugăciune, iar apoi şi-a dat duhul. Primind pătimirea focului, Lavrentie a stins focul cel necurat al idolatriei. În iconografie, el este reprezentat cu cădelniţa cu jar în mână, cădind şi înmiresmând Biserica lui Hristos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel