Călătorii cu trenul către Turcia și Grecia

Românii pot călători cu trenul, în sezonul estival din acest an, către Grecia, Turcia și Bulgaria, a anunțat CFR Călători.

CFR Călători va transporta zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar o dată pe săptămână la Salonic, începând din iunie 2017, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes.
CFR Călători participă la realizarea trenului Bosfor Express, la compunerea căruia vor mai contribui bulgarii şi turcii, cu un vagon de dormit pentru Istanbul, cu un vagon clasă pentru destinaţia Sofia şi cu o cuşetă şi un alt vagon de dormit ataşate săptămânal pentru Salonic.

De asemenea, compania intenţionează să introducă în compunerea acestui tren şi vagoane pentru transportul autovehiculelor până la Salonic.

"Anul acesta rămâne varianta cu Grecia, ceea ce am început anul trecut, şi de asemenea în relaţia cu Turcia vom avea un vagon de dormit asigurat de CFR Călători şi alte vagoane asigurate de administraţiile care participă la realizarea acestui tren către Turcia - bulgarii şi turcii vor contribui la compunerea trenului - începând din data de 2 iunie. În compunerea trenului spre Salonic intenţionăm să introducem vagoane pentru transportul autovehiculelor. În acest sens, chiar în planul de investiţii am prevăzut sume pentru reparaţiile mici care trebuie realizate şi reparaţiile periodice la cele două vagoane care există în momentul de faţă în parcul nostru şi care pot circula cu viteză de până la 200 de km/oră în compunerea trenului de călători. Acest tren va duce zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar grupa de Salonic va fi ataşată la trenul de Istanbul o dată pe săptămână", a spus Szentes.

În ceea ce priveşte numărul maşinilor care vor putea fi transportate până la Salonic, şeful CFR Călători a precizat că depinde de modelul acestora.
[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel