Urmărește emisiunea live


Călătoria Papei Francisc în Liban, amânată din motive de sănătate

Călătoria Papei Francisc în Liban a fost amânată.

Călătoria planificată a Papei Francisc în Liban luna viitoare a fost amânată, deoarece Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, are dificultăți în mers în ultima vreme, au declarat luni surse citate de Reuters, notează Mediafax.

În ultimele săptămâni, durerea la genunchiul drept s-a acutizat, pe lângă sciatica de care suferă Papa Francisc, care provoacă, de asemenea, dureri la picioare.

Călătoria din 12-13 iunie 2022 fusese anunțată de guvernul libanez. Vaticanul nu a anunțat niciodată în mod oficial călătoria, dar Papa s-a referit la planuri legate de aceasta în interviuri recente.

Sursele citate de Reuters, care au vorbit sub protecția anonimatului deoarece nu sunt autorizate să discute astfel de chestiuni, au declarat că sănătatea Papei reprezintă principala preocupare. De altfel, planul ca Papa Francisc să meargă din Liban la Ierusalim pe 14 iunie pentru a se întâlni cu Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost deja anulat din cauza războiului din Ucraina.

Joia trecută, a folosit pentru prima dată un scaun cu rotile în public și de atunci a folosit unul în timpul audiențelor private și publice.

El a declarat săptămâna trecută unui ziar italian că primește injecții pentru articulații.

Biserica Ortodoxă Rusă deplânge relatarea Papei Francisc despre dialogul cu Patriarhul Kirill

Biserica Ortodoxă Rusă a deplâns modul în care Papa Francisc a relatat discuţia pe care acesta a avut-o la jumătatea lunii martie cu patriarhul rus Kirill, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres. 

„Este regretabil că la o lună şi jumătate după conversaţia cu patriarhul Kirill, Papa Francisc a ales o tonalitate eronată pentru a transmite conţinutul acestei conversaţii”, ceea ce „nu va contribui la un dialog constructiv între Biserica Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Rusă”, menţiona într-un comunicat Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, suveranul pontif a apreciat că Biserica Ortodoxă Rusă nu poate ajuta la oprirea războiului din Ucraina, întrucât în discuţia prin videoconferinţă pe care a avut-o cu patriarhul Kirill acesta din urmă i-a „recitat toate justificările pentru război”. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel