Caii salvați de la abatorizare, preluați de fundația VIER PFOTEN

cal-delta-3
cal-delta-3

Caii din grindul Letea se află în siguranță deplină, nu mai există nici un risc ca exemplarele sănătoare să fie masacrate. Pentru prima dată în România, niște animale cu proprietari și care urmau a fi duse la abator sunt întoarse din drum, urmând a fi transportate înapoi în locul din care au fost capturate într-un mod primitiv și barbar în urma cu doar cateva zile.

Astfel, caii care au trecut prin momente cumplite și au impresionat întreaga țară vor putea trăi în continuare în sălbăticie.

Documentele ce atestă că cei 49 de cai adulți și cei trei mânji se află în custodia VIER PFOTEN au fost preluate de la Poliția Animalelor, cu acceptul prefectului județului Brăila, dl. Dumitru Popa.

VIER PFOTEN Romania ține să multumească Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila (dl Gicu Drăgan) pentru mobilizarea rapidă și implicarea totală în acțiunea de salvare a acestor cai. De asemenea, reprezentanții fundației doresc să sublinieze importanța vitală pe care profesionalismul Poliției Județene Brăila dar și al Poliției orașului Ianca a avut-o în salvarea cailor de la masacru. Astfel, România dovedește întregii lumi ca și la noi legislația este aplicată și există și anchete conduse exemplar, deși încă foarte puține.

Fără sprijinul ONG-urilor implicate, al sutelor de iubitori de animale care s-au deplasat la fața locului cu provizii și medicamente, al milioanelor de susținători ai cauzei noastre, al mediei dar și al comunității Facebook un astfel de final fericit (în măsura în care se poate spune asa) nu ar fi fost posibil. Datorită tuturor acestor oameni, caii din Letea sunt în viață și se pot bucura de reîntoarcerea în sălbăticie în cel mai scurt timp.

Citește și: Caii de la Letea au fost salvaţi. Doi dintre ei au murit pe drumul spre abator şi alţii se află în stare critică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel