Câciu, SOLUȚII pentru gestionarea IMEDIATĂ a crizei sanitare. "PROVOC actualul GUVERN să le pună în aplicare"

Economistul Adrian Câciu a propus mai multe soluții pentru gestionarea crizei sanitare în care se află România.

"V-am promis că, după moţiune vă prezint câteva soluții de gestionare imediată a crizei sanitare. Astăzi vă prezint cinci soluții cu puternic impact sanitar şi social:

1. Guvernul, în termen de 5 zile, distribuie măști gratuit către persoanele vulnerabile(pensionari, săraci, persoane aflate in deprivare materială severă), precum și măști pentru copii, personal didactic şi personal auxiliar, precum şi materialele sanitare necesare instituţiilor implicate în derularea anului şcolar. Volumul materialelor şi echipamentul necesare se calculează pentru cel puţin 30 de zile şi se asigură din stocul de rezervă al statului. În paralel, Guvernul face achiziţii pentru reîntregirea stocului. Măsura se reia la fiecare 30 de zile.Termen de implementare pentru prima etapă, respectiv stabilirea necesarului, distribuirea măştilor şi dezinfectanţilor: 7 zile.

2. Realizarea a peste 40.000 de anchete epidemiologice în decurs de 5 zile până la epuizarea situaţiilor în care nu s-a făcut anchetă epidemiologică pentru persoanele aflate in izolare sau in carantina. În cazul lipsei de personal, sprijin din partea armatei şi a altor sectoare publice care pot aduce un aport. Se va lucra zi şi noapte!Termen de realizare: 5 zile

3. Testarea tuturor persoanelor contact direct sau indirect rezultate din anchetele epidemiologice iniţiale de la punctul 2 şi reluarea ciclului pentru cei depistați pozitiv, dar si pentru cei negativi, cu mențiunea ca la cei depistați negativ se va realiza ancheta epidemiologică în baza unei analize de risc şi a unui eşantion. Termen de realizare: 10 zile.

4. Creşterea numărului de teste dar schimbarea protocolului de testare. Creşterea testării publice în zonele aglomerate şi mai ales în weekenduri. Termen de realizare: 14 zile şi apoi permanent.

5. Comunicarea rezultatelor la nivel de detaliu şi mai ales la nivel de ponderi pe tipul de teste (public/privat), categorii de vârstă, categorii de pacienţi şi măsuri de adaptare pe cale de consecință. Termen de realizare: 5 zile.

Acestea erau primele măsuri pe care un nou guvern le-ar fi pus în aplicare. După cum puteţi observa, până la începutul anului școlar, 80% ar fi fost îndeplinite ceea ce ar fi redus riscul de răspândire progresivă a virusului. Provoc actualul guvern să le pună ei în aplicare, dacă au capacitatea să le implementeze, că sigur capacitatea de a le elabora este evident că nu au avut-o.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

V-am promis că, după moţiune vă prezint câteva solutii de gestionare imediată a crizei sanitare. Astăzi vă prezint cinci...

Publicată de Adrian Câciu pe Marţi, 1 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel