Buzău: Protest cu oi la Primărie. Vezi motivul

Protest cu oi în curtea unei primării din judeţul Buzău. Supărată că primarul nu vrea să o lase cu animalele pe islazul comunal, o femeie din Cilibia şi-a adus cele 500 de oi sub ferestrele primarului. Edilul dă vina pe o hotărâre de consiliu local.

Femeia se plânge de faptul că animalele riscă să moară de foame. Într-o situație similară se află și un alt sătean, care are 50 de capre și mai multe vite.

"De când a venit omul ăsta primar, numai și-a bătut joc de mine. (...) E supărat pe mine că nu l-am votat? Prieteni și fini de-ai lui cum de pot avea pășune?", declară, intrigată, femeia.

În replică, primarul precizează că localnica nu poate beneficia de islaz din cauza unei hotărâri date de consiliul local, adoptată recent la Cilibia. Conform acesteia, au întâietate la obținerea unei porțiuni din islaz crescătorii de animale care își au exploatațiile agricole pe raza comunei. Astfel, Ioana Toma, care are exploatația pe raza unității administrativ-teritoriale C.A. Rosseti, nu a primit acest drept, conform hotărârii de consiliu.

De cealaltă parte, reprezentanții Prefecturii spun că au primit hotărârea de la Cilibia și că urmează să stabilească dacă ea încalcă vreo anumită prevedere națională sau europeană în domeniul agricol, scrie Ziua de Buzău.

Până ce edilul îi va permite să-și aducă oile mai aproape de casă, femeia este hotărâtă să le aducă în fiecare zi în curtea Primăriei.

FOTO: Ziua de Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel