Buzău: Poeta Ana Blandiana, Marele premiu la Concursul naţional de creaţie literară 'V. Voiculescu'

Poeta Ana Blandiana a obţinut joi Marele premiu la cea de-a XXXI-a ediţie a Concursului naţional de creaţie literară "Vasile Voiculescu", organizat de Consiliul Judeţean Buzău şi Centrul cultural "Alexandru Marghiloman" în localitatea Pârscov, locul de naştere al poetului.

"Şi ediţia din acest an s-a bucurat de un succes rar întâlnit, au participat 107 scriitori consacraţi, dar şi debutanţi sau elevi. În egală măsură s-a primit un număr impresionat de manuscrise de la tineri autori, semn că în ţara noastră se scrie mult, se citeşte mult, mai ales când literatura română este susţinută de autorităţi", a declarat preşedintele juriului, Aurel Maria Baros.

La rândul său, laureata ediţiei de anul acesta, poeta Ana Blandiana, a declarat că este nu numai emoţionată, dar şi mândră şi recunoscătoare pentru acest premiu.

"Sunt absolut mândră şi recunoscătoare pentru că poartă numele lui Vasile Voiculescu şi pentru că în felul acesta într-o măsură infinit mai mare decât alte premii pe care le-am luat şi pe care mi le-au dat oameni de cultură, critici literari pe care nici nu-i cunoşteam şi nu le cunoşteam numele, de data aceasta îl primesc sub egida celui cu care îmi doresc din toată inima să semăn şi sunt profund recunoscătoare că în felul acesta mi se leagă numele de un destin exemplar", a afirmat ea.

Partea muzicala a manifestării culturale a fost susţinută de cunoscutul cantautor Florin Săsărman şi de Orchestra Liceului de Arta "Margareta Sterian" din Buzău.

Printre laureaţi s-au numărat Sever Negrescu, Premiu special pentru literatură religioasă, acordat de ziarul "Lumina" al Patriarhiei Române, Simona Grasiela Dima, Premiul naţional "V. Voiculescu" - poezie, Alexandru Economu, Premiul naţional "V. Voiculescu" - proză, Premiul naţional "V. Voiculescu" - publicistică, Firiţă Carp, şi Marele premiu "V. Voiculescu" şi Trofeul concursului, poeta Ana Blandiana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel