Buzău: Eroziunea malului pârâului Câlnău pune în pericol cimitirul, şase case şi reţeaua de electricitate

Eroziunea malului pârâului Câlnău pune în pericol cimitirul, şase case cu 30 de oameni şi reţeaua de electricitate din localitatea buzoiană Mărăcineni, sat Gura Câlnăului, această situaţie fiind prezentată în şedinţa de marţi a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

"În urma fenomenelor meteo periculoase şi a debitului mare al râului Câlnău s-a produs o eroziune de mal drept pe lungime de 200 de metri, la Mărăcineni. Această eroziune pune în pericol cimitirul, e distanţă foarte mică, de 10 metri, între gardul cimitirului şi eroziune. Sunt 15 metri până la un stâlp de înaltă tensiune şi circa 30 de metri între eroziune şi 6 locuinţe cu terenuri şi anexe', a declarat şeful Sistemul de Gospodărire a Apelor din cadrul Direcţiei Apelor Române Buzău Ialomiţa, Beatrice Neagu.

Potrivit sursei citate, Sistemul de Gospodărire a Apelor va aduce utilaje, va face măsurători, iar primăria Mărăcineni va pune la dispoziţie motorină pentru realizarea unor lucrări provizorii.

La rândul său, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a solicitat "să se facă toate demersurile către Ministerul Apelor pentru a fi demarcate lucrări definitive şi nu provizorii pentru stoparea eroziunii malului drept al râului Câlnău".


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25