Buzău: Acţiune de combatere a infracţiunilor silvice, soldată cu amenzi de 26.000 lei

[] []

13 sep 2019 / 19:57
Salveaza PDF Comentarii

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au acordat la finalul acestei săptămâni sancţiuni în valoare de 26.000 de lei şi au confiscat materiae lemnos de peste 18.000 de lei în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Potrivit IPJ Buzău, activităţile de verificare s-au desfăşurat atât la societăţi comerciale, cât şi în fondul forestier din extravilanul localităţilor Terca, Lopătari şi Corbu, ocazie cu care au fost avute în vedere modul de exploatare din fondul forestier şi legalitatea desfăşurării operaţiunilor cu material lemnos la instalaţiile de debitare.

"La una dintre societăţile verificate au fost constatate nereguli privind diferenţe între stocurile faptice şi scriptice, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 8000 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a confiscării a peste 60 m.c. material lemnos", a mai declarat sursa citată.

Totodată, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate peste 100 de autovehicule, 43 dintre acestea fiind încărcate cu material lemnos.

"Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare şi au fost confiscaţi aproximativ 80 m.c. material lemnos", a precizat sursa citată.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24