Bursa mondială, ZI NEAGRĂ. Ce NU a picat pe bursă

Economie, bursă
Economie, bursă

Bursa mondială a picat. Toate bursele au fost în scădere luni, 5 februarie 2018. Este cea mai puternică scădere din 2008. 

Marţi, la închiderea burselor asiatice, Bloomberg Commodity Index, un indice care măsoară evoluţia a 22 de materii prime, de la cupru la ţiţei, înregistra o scădere de doar 0,1%, în condiţiile în care creşterea preţurilor la metale preţioase şi gaze naturale a contrabalansat scăderea preţului la petrol şi la metale industriale.

[citeste si]

În schimb, pieţele bursiere din Hong Kong şi Tokyo au înregistrat scăderi de peste 4%, după prăbuşirea înregistrată luni de bursa de pe Wall Street. 

Potrivit băncilor, scăderea globală a preţului la acţiuni nu schimbă fundamentele de pe piaţă.

”Clar că există riscul ca tendinţa de pe pieţe să afecteze sectorul materiilor prime. Însă nu există niciun motiv fundamental pentru ca această vânzare să ne schimbe opiniile cu privire la pieţele de materii prime”, a declarat Daniel Hynes, analist la Australia & New Zealand Banking Group.

Oportunitate de cumpărare

Pentru analiştii de la Citigroup Inc., colapsul pieţelor bursiere reprezintă o oportunitate de cumpărare.

”Recomandăm asset managerilor să-şi majoreze expunere pe metalele industriale în următoarea lună, în special în defavoarea obligaţiunilor şi a altor instrumente cu venit fix”, se arată într-un raport al băncii americane.

Argumentul Citi este că metalele înregistrează performanţe mai bune decât alte active în perioade de creştere solidă când inflaţia accelerează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel