Bulgaria, achiziţii noi de armament

Bulgaria va iniţia în martie procedura de achiziţie de avioane de vânătoare şi transportoare blindate.

Ministerul bulgar al Apărării va prezenta luna viitoare în guvern propunerea de achiziţie de avioane de vânătoare şi transportoare blindate, a declarat vineri ministrul de resort, Krasimir Karakaceanov, informează Novinite.

Ministrul a precizat, pentru postul public BNT, că Bulgaria va căuta oferte 'pentru avioane noi şi second-hand' pentru 'a găsi cele mai bune preţuri şi cele mai bune opţiuni'. Karakaceanov a declarat în noiembrie că ministerul său va solicita oferte de la mai mulţi producători.

[citeste si]

Avioanele ce urmau să fie luate în calcul sunt F-16 de la Lockheed Martin, JAS 39 Gripen al Saab, Typhoon al Eurofighter şi F/A-18 Super Hornet de la Boeing. Aparatele de fabricaţie occidentală urmează să ia locul celor sovietice MiG-29. Valoarea contractului este aşteptată să se ridice la circa 1,5 miliarde de leva (946 milioane de dolari).

Potrivit lui Karakaceanov, Ministerul Apărării îşi propune să cheltuiască 20% din bugetul militar pentru achiziţia de arme şi echipamente noi. Până în 2024, Sofia va majora bugetul pentru apărare la 2% din PIB, a indicat ministerul. Conform planului de investiţii, vor fi achiziţionate vehicule motorizate care vor înlocui transportoarele blindate BTR-60 de fabricaţie sovietică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel