Buget 2019. Cristoiu, critic cu PSD: Mult mai bine a procedat Ponta

Jurnalistul Ion Cristoiu și-a exprimat părerea cu privire la proiectul de buget pentru anul 2019 al coaliției aflată la guvernare.

Ion Cristoiu s-a referit critic la PSD în ceea ce privește proiectul de buget pentru anul 2019, apreciind în schimb activitatea fostului premier Victor Ponta. Totodată, jurnalistul acuză PSD de nepricepere în comunicare.

PSD a anunțat pe 30 octombrie că la începutul lui noiembrie, ceea ce ar fi fost o premieră absolută în postdecembrist, proiectul de buget era adoptat, fiind vorba de adoptarea de către Guvern, apoi trecea de Parlament și spera că până la 15 noiembrie să fie gata. De atunci, în fiecare săptămână, bugetul era împins mai către ianuarie, apoi către februarie. Este absolut inexplicabil. PSD, inclusiv strămoșii săi, au câștigat alegerile și încrederea alegătorilor, fiind o mașinărie. O mașinărie nu avea voie să amâne bugetul. Bugetul este o chestiune simplă, nu sunt presiuni asupra ta ca la ordonanțele de urgență să nu îl dai. De ce nu l-au dat este un mare mister. 

Joc politic? 

Am auzit și punctele de vedere ale Opoziției și ale doamnei Andronescu. Nu cred că este un joc politic. Bugetul este expresia cea mai clară a unui program politic și din acest punct de vedere pot să constat că Guvernul, mai exact conducerea PSD nu ne-a explicat filosofia politică a acestui buget, care nu este o înșiruire de cifre, ci el exprimă o poziție politică. Normal era să se spună: noi am considerat că am dat prea mult pe partea socială și băgăm în investiții sau în achiziții de rachete. Pot să spun că un buget nu se poate trece prin Parlament. Normal ar fi să fie o dezbatere nu pe cifre, ci pe filosofia politică. După părerea mea, mult mai bine a procedat Ponta. Te rezumi la 1-2 amendamente, foarte puternic, explici de ce îl vrei tu, să nu mai primească partidele politice sau cultura, de exemplu.

Din punct de vedere al comunicării, PSD nu știe să explice nimic, dar întotdeauna a avut PSD o problemă cu comunicarea., a spus jurnalistul Ion Cristoiu, în emisiunea Andreei Crețulescu, la România TV.

Vezi și: Ion Cristoiu: "Se detașează ca un candidat prezidențial"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel