EXCLUSIV  București. Poliția - șofer, bătaie și lacrimogen în trafic. Coarnă: Legea ne permite

Dumitru Coarnă a declarat pentru DCNews că polițiștii au folosit forța în mod legal în conflictul care a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe Șoseaua Chitilei.

Dumitru Coarnă a analizat imaginile surprinse la fața locului în timpul incidentului de pe Șoseaua Chitilei, în care polițiștii au folosit forța și spray lacrimogen pentru a putea imobiliza un șofer care s-a opus solicitărilor oamenilor legii. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a declarat că polițiștii au acționat corect.

Citește si București. Poliția - șofer, BĂTAIE și spray lacrimogen, în trafic pe Șoseaua Chitilei VIDEO

 Nu sunt niciun fel de suspiciuni cu privire la abuzuri 

"Poliția a acționat corect, a respectat norma de drept. Practic, suntem obligați prin lege să respectăm indicațiile polițistului și să ne legitimăm pentru că asta este și sensul, polițistul este subiectul de drept care implementează ordinea și liniștea publică. De unde să știe un polițist că eu, care nu mă legitimez și care nu mă are într-un istoric, nu sunt probabil un urmărit general. Au procedat legal și eu cred că nu sunt niciun fel de suspiciuni cu privire la abuzuri pentru că până la urmă legea ne permite, în anumite situații, să folosim forța. Sunt anumite cazuri care nu ne impută din punct de vedere legal. Polițistul poate folosi mijloacele din dotare, etapizat, în funcție de gravitatea situație pe care o au în lucru. Poliția a folosit forța legal", a declarat Dumitru Coarnă pentru DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel