Bucureștiul, blocat. Ce face un consilier general într-o situație fără precedent- Exclusiv AUDIO

Primăria Municipiului București (PMB) este blocată. Primăria nu mai poate plăti salariile a 20.000 de angajați cu primarul și directorul economic arestați. Prefectul nu poate emite ordinul de suspendare din funcție a primarului Sorin Oprescu până când instanța nu decide definitiv arestarea preventivă. 

PMB este într-o "situație de avarie". O spunea, luni, viceprimarul Dan Darabonț. El a declarat că "Interimatul este o decizie politică, nu o simplă competiţie electorală şi, faţă de situaţia de avarie în care ne aflăm, cred că este necesar un consens la nivelul CGMB, o ierarhizare a priorităţilor strict în interesul bucureşteanului, care să ne permită să ieşim cu bine mai ales din aceste luni de iarnă care urmează, altfel mi-e teamă că vom da greş".

"Este o situaţie foarte grea în care ne aflăm şi, dacă nu lăsăm la o parte competiţiile politicianiste şi lupta între majoritate şi minoritate sau între Primăria Generală şi primăriile de sector, nu vom reuşi. Este vorba despre a asigura pentru cetăţenii Bucureştiului servicii publice, mă refer la salubrizare, distribuţia de energie termică, transport public în primul rând, astfel încât să depăşim cu bine această perioadă", a mai afirmat viceprimarul. Pe termen scurt, prioritatea celor rămași la conducerea primăriei este plata salariilor, a 20.000 de salarii. 

Între timp, Simona Crețu, consilier general al municipiului București, anunță: "Dragii mei, miercuri, 9 septembrie, țin un curs despre legea atracției universale. Am analizat melodiile si ele ne arată cum creează universul ceea ce noi trimitem prin gând/cuvânt". 

Întrebată despre conferința pe care urmează să o țină, Sorina Crețu a răspuns: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel