Brexit: Fostul premier David Cameron îşi scrie memoriile

Fostul premier conservator britanic David Cameron din perioada 2010-2016 îşi va publica în septembrie o lucrare autobiografică intitulată 'For the Record', înaintea congresului anual al partidului său, a anunţat joi editura William Collins, transmite agenţia EFE.

Se aşteaptă ca această carte să primească o mare atenţie mediatică, întrucât în ea s-ar putea regăsi amănunte despre decizia lui Cameron de a convoca referendumul desfăşurat pe 23 iunie 2016. Potrivit editurii William Collins, lucrarea va fi publicată pe 19 septembrie în versiune tipărită, dar şi în versiune digitală şi audio. Cartea, al cărei titlu poate fi tradus prin Pentru ca să se ştie, va fi pusă în vânzare cu puţin timp înainte ca Partidul Conservator să-şi ţină congresul anual la Manchester, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

David Cameron a devenit premier după ce partidul său a câştigat alegerile din 2010, formând atunci o coaliţie cu Partidul Liberal Democrat condus de Nick Clegg, formaţiunea care la acea vreme era a treia forţă politică din Regatul Unit. După alegerile din 2015 Cameron nu a mai avut nevoie de o coaliţie pentru a-şi asigura majoritatea. În faţa presiunilor aripii eurosceptice din propriul partid, dar şi pentru a atrage electoratul eurosceptic, în campania electorală de dinaintea acelor alegeri el a promis renegocierea raporturilor cu UE şi un referendum pe tema apartenenţei în blocul comunitar.

În campania pentru referendumul privind Brexitul David Cameron s-a aflat în tabăra susţinătorilor rămânerii Regatului Unit în UE, dar 52% dintre cei prezenţi la urne au optat pentru părăsirea blocului comunitar. La aproape trei ani de atunci, Brexitul încă nu s-a materializat şi a fost amânat deja de două ori după ce succesoarea lui Cameron, Theresa May, nu a reuşit să convingă o majoritate a parlamentarilor britanici să accepte acordul pe care ea l-a negociat cu Bruxelles-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel