BREXIT. Diplomat britanic: Românii, contribuție masivă

Adam Sambrook, șeful adjunct al misiunii diplomatice a Marii Britanii la Bucureşti, consideră că românii care au venit în ţara sa au contribuit "masiv" la economia şi societatea acestui stat, potrivit declarațiilor pe care le-a dat în cadrul unei dezbateri despre Brexit.

Sambrook a subliniat faptul că în ultimii ani, Marea Britanie a înregistrat recorduri în privința valurilor de migranţi care au provocat presiuni asupra şcolilor, infrastructurii şi salariilor.

"Emigranţii au adus şi multe beneficii Regatului Unit şi, de aceea, după Brexit, am vrea în continuare să-i atragem pe cei mai buni care pot să studieze şi să lucreze în Regatul Unit şi, de aceea, trebuie să asigurăm o bună gestiune. O bună parte dintre aceştia sunt români. Acum, în Regatul Unit sunt mai mulţi cetăţeni din România decât cetăţeni ai Poloniei şi ai altor state membre. Cei care au venit în ţara noastră au avut o contribuţie masivă pentru economia, ţara şi societatea noastră pe care nu vrem s-o pierdem. Am fost întotdeauna interesaţi de emigranţii cu aptitudini foarte bune, de cei care vin din Europa şi întotdeauna îi primim pe aceşti emigranţi ca prieteni", a afirmat diplomatul, în cadrul unei dezbateri despre Brexit.

Acesta a dat asigurări că românilor care se află în Marea Britanie le vor fi respectate drepturile.

"Ştiu că mulţi români sunt îngrijoraţi de drepturile de care se vor putea bucura cei care deja trăiesc în Marea Britanie în viitor. Doamna prim-ministru (Theresa May - n.r.) a spus că se doreşte garantarea drepturilor cetăţenilor europeni care trăiesc în Regatul Unit şi reciproca. Vrem să garantăm aceste drepturi. Doamna prim-ministru a spus că vrea să dăm oamenilor siguranţa pe care ei o aşteaptă şi vrem să facem asta chiar de acum", a mai declarat șeful adjunct al misiunii diplomatice a Marii Britanii, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel