Brexit cu acord. Boris Johnson: Depinde doar de Uniunea Europeană

Noul premier al Marii Britanii susține că un Brexit cu acord ar putea fi realizat, da ține doar de Uniunea Europeană. 

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat marţi că următoarea mutare cu privire la Brexit depinde de Uniunea Europeană, adăugând că nu doreşte ieşirea din blocul comunitar fără un acord, dar că trebuie să fie pregătit şi pentru acest scenariu, relatează Reuters.

Dacă ei (Uniunea Europeană) nu pot face un compromis, dacă într-adevăr nu pot face, atunci în mod clar trebuie să fim pregătiţi pentru o ieşire fără acord. Depinde de UE, este decizia lor dacă vor ca noi să facem asta, a spus Johnson, în timpul unei vizite în Ţara Galilor.

Promisiunea lui Boris Johnson

Anterior, într-o convorbire telefonică cu omologul său irlandez Leo Varadkar, premierul britanic a promis că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie cu orice preţ. El a subliniat că aşa-numita 'plasă de siguranţă' irlandeză trebuie să fie eliminată din orice acord de retragere.

La 25 iulie, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îi transmisese noului premier britanic că acordul de ieşire încheiat cu Londra este singurul posibil pentru Uniunea Europeană, însă Boris Johnson consideră că acordul este "inacceptabil" pentru ţara sa şi a cerut redeschiderea negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel