Urmărește emisiunea live


Brexit: Juncker exclude orice eventuală amânare după acordul încheiat joi cu Londra

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că acordul la care s-a ajuns joi între Uniunea Europeană şi Regatul Unit exclude orice necesitate de a amâna din nou data Brexitului, prevăzut să aibă loc la 31 octombrie, relatează AFP şi DPA.

'Nu va exista o amânare. Nu mai există motiv să amânăm suplimentar Brexitul, trebuie să aibă loc acum', a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles alături de prim-ministrul britanic Boris Johnson. 'Avem un acord. Prim-ministrul britanic trebuie să se asigure că va trece etapa parlamentului britanic. Sper că aşa se va întâmpla', a adăugat el. Juncker a calificat acordul drept 'corect şi echilibrat'. 'Sunt mulţumit că există un acord, dar trist pentru Brexit', a comentat el totuşi. 'Abia aştept să-mi continui conversaţiile cu Boris', a adăugat preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene. 'Pentru că vom începe negocierile privind viitoarea relaţie imediat ce acordul este aprobat. Ne vom începe dezbaterile pe 1 noiembrie', a spus mai spus Jean-Claude Juncker.

Şeful guvernului britanic le-a cerut deputaţilor britanici care se reunesc sâmbătă în şedinţă extraordinară să susţină acordul încheiat cu UE 'pentru a face Brexitul să se întâmple' la data prevăzută pe 31 octombrie. Deputaţii britanici au aprobat joi organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord de Brexit negociat între Londra şi Bruxelles, a cărui validare rămâne suspendată de votul foarte nesigur din Parlamentul de la Londra. Potrivit contului de Twitter al Camerei Comunelor, moţiunea privind organizarea şedinţei a fost aprobată cu 287 de voturi pentru şi 275 de voturi, ceea ce înseamnă că acest for se va întruni pentru prima dată într-o zi de sâmbătă de la războiul din insulele Malvine din 1982,s crie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel