Brazilia-Costa Rica, rezultat Grupa E, CM 2018

Selecţionata Braziliei a învins foarte greu Costa Rica, scor 2-0 (0-0), vineri, la Sankt Petersburg, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Cvintupla campioană mondială s-a impus mai greu decât era de aşteptat şi decât o arată scorul, prin golurile marcate de Philippe Coutinho (90+1) şi Neymar (90+7).

Brazilia a deţinut controlul din startul meciului, iar prima oportunitate a venit repede, în min. 3, când Coutinho şutat peste poartă. Selecao nu a reuşit însă să spargă blocada costaricană, a construit greoi şi previzibil, iar ocaziile de gol, nu foarte clare, au putut fi numărate pe degetele de la o mână.

Los Ticos au avut o situaţie în min. 13 mai bună decât a reuşit echipa auriverde (echipată în albastru la acest meci, n. red.) în toată prima repriză, însă şutul său de la 12 metri s-a dus pe lângă poartă.

În min. 27, Neymar a fost lansat în careu, dar portarul Navas a fost mai rapid şi a reţinut. În min. 41, fundaşul Marcelo s-a încumetat să şuteze din afara careului, dar balonul a fost prins fără probleme de Navas, coechipierul său de la Real Madrid.

Neymar a fost aproape de a deschide scorul în min. 48, când a preluat o minge centrată la 6 metri, dar Navas a intervenit foarte bine. Cele mai mari ocazii ale Braziliei s-au consemnat în min. 50, când Gabriel Jesus a trimis mingea în bară cu capul, iar şutul lui Coutinho a fost respins de Gamboa.

Neymar (56) a trecut şi el pe lângă gol, dar Navas s-a opus salvator. Coutinho (58) l-a pus şi el la încercare pe portarul costarican cu un şut din marginea careului. Neymar şi-a încercat şansa şi de la distanţă, dar Navas nu a avut probleme (64).

Neymar a fost aproape să sancţioneze o mare eroare a lui Gamboa, dar şutul său a trecut pe lângă poartă (72). O fază cheie s-a petrecut în min. 78, când arbitrul Kuipers a acordat penalty pentru o ţinere a lui Gonzalez la Neymar, dar a revenit asupra deciziei după consultarea imaginilor video considerând că brazilianul a accentuat căderea.

Navas nu a avut probleme nici la şuturile lui Coutinho (85) şi Casemiro (87), dar a fost învins în prelungiri (90+1), când Coutinho a trimis mingea în plasă din 7 metri, aşezată de Gabriel Jesus. Firmino (90+4) putea mări avantajul Selecao, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie foarte favorabilă.

Brazilia a câştigat cu 2-0, în cele din urmă, Neymar marcând din centrarea lui Douglas Costa, pe contraatac (90+7).

Brazilia, care venea după 1-1 cu Elveţia, a dezamăgit din nou, câştigând cu şansă, după o repriză secundă mai bună.

Selecao a evitat egalarea cele mai rele serii la Cupa Mondială, care datează din perioada 1974-1978 (patru meciuri fără victorie). Brazilia a pierdut în urmă cu patru ani în faţa Germaniei cu 1-7 în semifinale, iar apoi a fost întrecută şi de Olanda în finala mică (0-3).

Sfertfinalişti în urmă cu patru ani, Los Ticos au pierdut opt din ultimele lor zece meciuri şi au marcat doar cinci goluri, fiind eliminaţi din competiţie.

Brazilia este neînvinsă de 14 partide oficiale, unsprezece victorii şi trei egaluri.

Cele două echipe s-au înfruntat de zece ori, Brazilia obţinând zece victorii, ultima confruntare, desfăşurată în septembrie 2015, revenind Selecao cu 1-0. Singurul succes al costaricanilor datează din 1960, de la Campionatele Panamericane (3-0). În cele două dueluri de la Cupa Mondială, Selecao s-a impus cu 1-0 (1990) şi 5-2 (2002).

Tot vineri, în celălalt meci al grupei se vor înfrunta Serbia şi Elveţia, la Kaliningrad. Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 27 iunie, Serbia - Brazilia, la Moscova (stadionul Spartak) şi Elveţia - Costa Rica, la Nijnîi Novgorod (stadionul Nijnîi Novgorod).

Brazilia - Costa Rica 2-0 (0-0)
Au marcat: Philippe Coutinho (90+1), Neymar (90+7).
Sankt Petersburg, stadionul Sankt Petersburg: 64.468 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa E

Au evoluat echipele:
Brazilia: 1. Alisson Becker - 22. Fagner, 2. Thiago Silva (căpitan), 3. Miranda, 12. Marcelo - 15. Paulinho (20. Roberto Firmino, 68), 5. Casemiro, 11. Philippe Coutinho - 19. Willian (7. Douglas Costa, 46), 9. Gabriel Jesus (17. Fernandinho, 90+3), 10. Neymar. Selecţioner: Tite.
Rezerve neutilizate: 16. Cassio Ramos, 23. Ederson - 4. Pedro Geromel, 6. Filipe Luis, 13. Marquinhos, 18. Fred, 8. Renato Augusto, 21. Taison.
Costa Rica: 1. Keylor Navas - 6. Oscar Duarte, 3. Giancarlo Gonzalez, 2. Johnny Acosta - 16. Cristian Gamboa (15. Francisco Calvo, 75), 5. Celso Borges, 20. David Guzman (17. Yeltsin Tejeda, 83), 8. Bryan Oviedo - 10. Bryan Ruiz (căpitan), 11. Johan Venegas - 21. Marcos Urena (7. Christian Bolanos, 54). Selecţioner: Oscar Ramirez.
Rezerve neutilizate: 18. Patrick Pemberton, 23. Leonel Moreira - 4. Ian Smith, 19. Kendall Waston, 22. Kenner Gutierrez, 13. Rodney Wallace, 14. Randall Azofeifa, 9. Daniel Colindres, 12. Joel Campbell.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Damir Skomina (Slovenia); arbitru asistent de rezervă: Jure Praprotnik (Slovenia)
Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Joe Fletcher (Canada), Artur Dias (Portugalia), Mark Geiger (SUA)
Cartonaşe galbene: Neymar (81), Coutinho (81), Acosta (84).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel