Brăila: Primărie amendată de Garda de Mediu, pentru că nu are contract cu un operator de salubritate

Primăria comunei brăilene Chiscani a fost amendată de Garda de Mediu, pentru lipsa unui contract valabil cu un operator de salubritate, având în vedere că nu a fost încheiat un nou contract, înainte de expirarea celui vechi.

Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, a declarat că s-a ajuns în această situaţie din cauza unui 'război politic' existent la nivelul Consiliului Local, mai mult de jumătate din numărul consilierilor fiind împotriva organizării unei licitaţii în vederea desemnării noului operator de salubritate, deşi contractul cu cel vechi a expirat la finalul lunii aprilie. Astfel, de la începutul lunii mai, gunoiul din comună a rămas depozitat în curţile oamenilor la solicitarea primarului Coja, care i-a rugat pe toţi localnicii să îşi 'păstreze gunoiul în gospodării, până se va relua serviciul de salubrizare'.

'Serviciul de salubrizare se află în licitaţie publică, avem oferte depuse şi sperăm ca lucrurile să intre pe făgaşul normal cât mai curând. Din păcate, avem printre noi şi cetăţeni rău-voitori, care au sesizat Garda de Mediu, sesizări în urma cărora am fost controlaţi şi amendaţi! Menţionăm că nu conducerea Primăriei Chiscani se face vinovată de situaţia creată, ci refuzul unor consilieri de a scoate la licitaţie acest serviciu', se arată într-un comunicat făcut public de Primăria Chiscani.

Sesizaţi de problema existentă la nivelul comunei, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat Primăria Chiscani cu 5.000 lei, în conformitate cu Legea 211 din 2011, pentru lipsa unui contract valabil cu un operator de salubritate. Ca măsură complementară, Garda de Mediu a dispus convocarea, în regim de urgenţă, a Consiliului Local Chiscani pentru găsirea unei soluţii de colectare a deşeurilor de la cetăţeni, până la finalizarea procedurii de încheiere a unui nou contract cu o firmă de salubritate, altfel riscă o altă amendă între 50.000 şi 100.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel