Botoşani: Ministrul Budăi spune că s-au mărit de la 1 septembrie peste 96.000 de pensii din judeţ

Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat luni, printr-un comunicat de presă transmis de către organizaţia PSD Botoşani, că de la 1 septembrie s-au majorat peste 96.000 de pensii din judeţ, el ţinând să sublinieze că prin această mărire efectuată de către guvernarea actuală s-a ajuns ca punctul de pensie să fie cu 45% mai mare faţă de anul 2016.

"PSD s-a ţinut din nou de cuvânt! De ieri s-a mărit valoarea punctului . Peste 96.000 de pensionari botoşăneni au pensii mai mari. Încă o dată, realitatea îi contrazice pe cei care au minţit şi au încercat să-i manipuleze pe români, susţinând că actualul Guvern nu are bani pentru a-şi continua politica de majorare a pensiilor şi a salariilor. Nici Opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu au reuşit să oprească majorarea valorii punctului de pensie şi nici pe cea a indemnizaţiei sociale, adică a pensiei minime, de la 640 de lei la 704 lei. Nici Opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu vor mai putea anula efectele acestei majorări, pentru că, în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale, acesta este un drept patrimonial câştigat, asupra căruia nu se mai poate interveni", a declarat Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a subliniat că "în cazul în care PNL şi USR vor ajunge la guvernare, vor elimina salariul minim, despre care susţin că provoacă haos în economie, vor amputa veniturile prin tăieri de salarii, ajutoare sociale, subvenţii, vor bloca majorarea pensiilor".

Ministrul social- democrat a subliniat că "în perioada guvernării PSD câştigul salarial mediu net pe economie, adică şi pentru bugetari, dar şi pentru privaţi, la un loc, a crescut cu 50%, iar punctul de pensie este de la 1 septembrie 2019 mai mare cu 45% faţă de 2016".

"PSD este singurul partid care ştie să conducă România şi care a determinat de fiecare dată creşteri importante de venituri pentru toate categoriile sociale. Trebuie să continuăm această politică de creştere susţinută a pensiilor pentru că sunt încă mulţi pensionari care o duc greu şi pe care trebuie să-i aducem în zona veniturilor decente. Decalajul dintre pensiile din România şi cele din Uniunea Europeană este încă mare şi dezaprob categoric discursul PNL şi USR care sugerează că aceste majorări ar trebui oprite, pe motiv că nu ar mai fi bani de pensii. Este obligatoriu ca această creştere economică record a României să se facă simţită şi în buzunarele românilor, fie ei angajaţi sau pensionari", a mai menţionat Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel