Botoşani: ISU a lansat o campanie de informare şi responsabilizare a adulţilor cu privire la accidentele casnice

Alexandru Ichim / 16 mai 2019 / 12:57 Salveaza PDF Comentarii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a lansat, joi, o campanie de informare şi responsabilizare a adulţilor cu privire la accidentele casnice, intitulată "Un cămin sigur pentru copilul tău".

Campania este susţinută de Fundaţia pentru SMURD şi are ca scop prevenirea celor mai frecvente accidente ale căror victime devin copiii, precum arsurile sau opăririle, intoxicaţiile sau otrăvirile, înecul sau sufocarea cu corpi străini, dar şi traumatismele provocate de căderi sau de alte evenimente casnice.

"Accidentele casnice sunt principalul motiv pentru care copiii sub cinci ani ajung la spital. Tragic este că un număr mare de copii îşi pierd viaţa în urma unor astfel de evenimente nedorite. Copiii mici sunt expuşi riscului de accidente casnice întrucât îşi petrec o mare parte a timpului în interiorul casei", a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful ISU Botoşani, colonelul Cristian Amarandei.

Potrivit statisticilor prezentate de ISU, în judeţul Botoşani s-au înregistrat în 2018 peste 380 de cazuri de copii care s-au înecat sau au înghiţit corpi străini, dar şi 140 de copii care au suferit arsuri sau s-au opărit în urma unor accidente casnice. De asemenea, 56 de copii au suferit traumatisme, iar alţi 12 s-au intoxicat sau otrăvit.

ISU va organiza şi o caravană, care va merge în comunităţile sărace pentru a le vorbi adulţilor despre riscul producerii accidentelor casnice.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84