Borza: Preţul energiei va scădea. România are excendent de producţie

energie
energie

România are un excedent de producţie care trebuie vândut, astfel încât prețul  energiei electrice va scădea pentru toţi consumatorii, a declarat, miercuri, Remus Borza, reprezentatul administratorului judiciar al companiei Hidroelectrica, Euro Insol, scrie Agerpres.

"Este pentru prima dată în acest an când oferta este mai mare decât cererea. Preţul energiei va scădea pentru toată lumea, pentru că suntem într-un excedent de producţie şi trebuie să învăţăm să vindem. Ne-am obişnuit cu băieţii deştepţi şi prin birouri. Acum trebuie să fim mai creativi, să fim mai negustori, mai adaptabili", a afirmat Borza.

"Excedentul de producţie nu va fi vândut pe principiul 'Nu ne vindem ţara!'. Una este siguranţa sistemului energetic naţional şi alta este eficienţa sistemului. Cel mai deştept băiat dintre băieţii deştepţi nu a fost altul decât statul. La export nu ieşim pentru că megawattul nostru este scump şi porneşte de la 50 euro", a spus reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica.

 Tariful reglementat pentru energia electrică a crescut cu 6% de la 1 ianuarie 2013, urmând ca, de la 1 iulie, să mai aibă loc o majorare cu 2%, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

 De asemenea, la factura finală se va adăuga o creştere de 8% reprezentând energia verde, cea ce va însemna doi lei în plus la factură, lunar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel