Borza, partid cu "antreprenorii care au stat cu arma la picior"

Borza vrea un partid cu "antreprenorii care au stat cu arma la picior"
Borza vrea un partid cu "antreprenorii care au stat cu arma la picior"

Deputatul Remus Borza a anunţat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, că intenţioneză să înfiinţeze o nouă formaţiune politică, bazându-se pe antreprenorii şi intelectualii români.

Solicitat de către, Bogdan Chirieac, unul dintre realizatorii interviului, să precizeze cum va arăta proiectul său politic, Borza a început să explice dorinţa sa de a continua să exprime în spaţiul public o anumită viziune "despre modul în care putem reforma clasa politică, statul român, instituţiile, marile sisteme publice."

El a anunţat că va demara negocierile în următoarele zile:

"O să am întâlniri, o să încep chiar joi, la Târgu Mureş, apoi în centrele universitare sau centrele de judeţ, cu intelectualitatea locului, cu mediul de business, antreprenorii români, pentru că apelul meu este către ei. Sunt cei mai în măsură să vină să gestioneze România, căci şi România este o societate pe acţiuni cu 20 de milioane de acţionari. Şi e nevoie la palatul Victoria, acolo unde se împarte pâinea şi cuţitul, nu doar pe criterii politice, doctrinare sau de cooperativă ori de cumetrii, de nişte oameni care ştiu cum se administreză un business care ştiu cum se câştigă una de un leu (o bancnotă - n.r.), care ştiu cât de greu este să ai un angajat pe care să-l plăteşti."

Viitorul în politică poate să aparţină oamenilor de afaceri

"Avem nevoie în politica românească, mai ales pe zona executivă de aceşti antreprenori ai României, care timp de 27 de ani au fost cu arma la picior, în tranşee, luptându-se cu statul care i-a defavorizat, cu o concurenţă neloială din partea multinaţionalelor şi care s-au încăpăţânat să facă peformanţă (sunt multe companii româneşti lidere pe sectoarele respective). Avem nevoie de know-how-ul lor, de cultura, de curajul, de demnitatea şi onoarea lor. Avem nevoie de intelectualitate. Degeaba stăm noi resemnaţi pe margine şi chibiţăm şi comentăm... că orice sistem nu poate fi reformat decât din interior." ne-a mai spus în interviu deputatul.

Interviul aici:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel