Boris Johnson, promisiuni pentru britanici. Ce se va întâmpla după BREXIT

Florin Răvdan / 25 iul 2019 / 14:23 Salveaza PDF Comentarii

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut câteva declaraţii controversate după preluarea mandatului, anunţând că BREXIT-ul este una dintre marile realizări ale ţării. 

”Misiunea noastră este livrarea Brexitului la 31 octombrie, cu scopul de a uni şi de a reenergiza marele nostru Regat Unit şi de a face din această ţară cel mai minunat loc de pe Pământ”, a spus Johnson în primul său discurs în Parlament în calitate de prim-ministru.

El a adăugat că trebuie abolită aşa-numita 'plasă de siguranţă' irlandeză, clauza menită să prevină revenirea la o frontieră fizică între Republica Irlanda - membră a Uniunii Europene - şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

''Trebuie să se înţeleagă clar că drumul către acord presupune abolirea plasei de siguranţă'', a afirmat Boris Johnson în faţa parlamentarilor britanici.

Fără comisar în UE

 

Prim-ministrul britanic a ţinut să precizeze că noul executiv britanic va avea o nouă abordare pentru elaborarea unei politici comerciale independente a Regatului Unit şi de aceea Londra nu va desemna un comisar în noua Comisie Europeană.

''Astăzi este prima zi a unei noi abordări care se va încheia cu ieşirea noastră din Uniunea Europeană pe 31 octombrie'', a explicat Johnson. Reacţia Dublinului a fost rapidă, premierul irlandez Leo Varadkar afirmând că aşteaptă cu nerăbdare să discute cu omologul său britanic despre propunerea de renunţare la 'plasa de siguranţă'. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28