Bombardiere rusești, INTERCEPTATE de avioane SUA

Avioane de vânătoare ale SUA au interceptat luni noaptea, aproape de Alaska, două bombardiere rusești capabile să transporte arme nucleare. Informația a fost confirmată de Pentagon, scrie EFE, potrivit Realitatea TV.

Cele două bombardiere, din clasa TU-95 "Bear", au ajuns să se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, însă nu au violat spațiul aerian al SUA.

Aceste aeronave au capacitatea de a transporta arme atomice, deși nu pare că cele două TU-95 ar fi avut acest tip de arme, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru ziarul "Washington Examiner".

Avioanele rusești au fost interceptate de două avioane de vânătoare F-22 ale Forțelor Aeriene americane, care au zburat alături de acestea timp de aproximativ 12 minute, înainte ca bombardierele să-și schimbe direcția pentru a se întoarce la baza lor din estul Rusiei, precizează Realitatea.

Surse militare au coborât tensiunea incidentului descriindu-l, în declarații pentru CNN, ca "nimic ieșit din comun" și "nimic diferit față de ce am văzut în trecut cu privire la aviația rusă de lungă distanță".

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reacționat la incident afirmând că este un gest prin care Moscova "încearcă să-și arate colții".

"A fost o demonstrație de forță a rușilor pentru a ne arăta că ei sunt încă aici", a declarat Kinzinger.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel