EXCLUSIV  BOMBA aruncată de Alexandru Rafila. Sunt PRESIUNI URIAȘE: ”Vânătoare de vrăjitoare”

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a spus că urmează o „vânătoare de vrăjitoare” în rândul personalului medical, după criza pandemică, din cauza unor decizii la nivel politic.

Mai este un lucru care este extrem de periculos în momentul de față, este cel legat de presiunile asupra personalului medical. Eu vă spun ce se întâmplă cel puțin la noi la Matei Balș, unde, fie din cauza board-ului politic, fie din cauza unor incapacități în a explica suficient lucrurile legate de infecția cu noul coronavirus, pacienții fac de multe ori presiuni de tot felul de tipuri asupra personalului medical. Să știți că noi aici lucrăm într-o tensiune extrem de mare și cred că lucrul acesta ar trebui într-un fel sau altul oprit”, a spus prof. Alexandru Rafila.

Altfel, la finalul acestei pandemii, sau nu știu dacă la finalul pandemiei, sau când problema de sănătate publică nu va mai fi atât de acută, o să asistăm la o vânătoare de vrăjitoare în rândul personalului medical, care o să fie într-un fel sau altul culpabilizat pentru eventualele nereușite sau probleme legate de această pandemie. Lucrul acesta se manifestă și în zilele acestea printr-o lipsă de asumare la nivel politic a unor măsuri care sunt luate din considerente politice, nu din considerente medicale”, a precizat Alexandru Rafila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical și DCBusiness.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel