Bolnavii de cancer, de 10 zile fără citostatice. Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că ”nu știa”

Situație critică pentru bolnavii de cancer din România. Nu există citostatice de 10 zile.

De 10 zile bolnavii de cancer din România au rămas fără citostatice, relatează Antena 3. În direct la postul TV, Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer susține că a făcut toate eforturile posibile pentru ca fostul ministru Vlad Voiculescu să știe de faptul că nu există citostatice pentru bolnavii de cancer. 

”Situația este critică. Peste zece zile au trecut de când institutul nu mai are citostatice de bază, nu alte medicamente scumpe, pentru scheme de tratament pentru pacienți. Au anunțat din timp Ministerul Sănătății, pe domnul Vlad Voiculescu, în funcție încă atunci, și nu au primit niciun răspuns în acest sens. (...) Sunt convins că domnul Voiculescu cunoștea situația, dar domnul Voiculescu nu a știut să gestioneze acest minister. (...) Pe noi, asociațiile ne-a ignorat total. Dovadă că în comisia de oncologie a numit din partea pacienților o doamnă care locuiește în Olanda. Acesta este respectul arătat de domnul Voiculescu pacienților din România. Nu l-a interesat decât interesele personale. Și-a bătut joc de noi toți românii. (...) Mă îndoiesc că domnul ministru nu a știut. De fapt știți foarte bine că și-a delegat atribuțiile și nu și-a pus semnătura mai pe nimic. A lăsat pe ceilalți să scoată castane. Domnul Voiculescu a fost acolo cu alte interese. De lipsa citostaticelor a știut. Ministerul este obligat să asigure continuitatea tratamentelor în spitale”, a declarat Cezar Irimia. 

"I s-a făcut o statuie domnului Vlad Voiculescu de către cei care știu pentru faptul că aduce citostatice în România. Ceea ce vă prezint în momentul de față este cutremurător: de zece zile, medicii de la Institutul Oncologic cer cu disperare medicamente pentru bolnavii de cancer. Domnul Vlad Voiculescu, cel care aduce citostatice pe vremuri, când a ajuns ministru i-a lăsat pur și simplu în colaps. ATI-urilor li s-au tăiat 65%, la Institutul Oncologic nu mai sunt bani pentru bolnavii de cancer", a spus Mihai Gâdea.

Reacția lui Vlad Voiculescu 

După relatările făcute de Antena 3 și prezentarea unui document al Institutului Oncologic din București prin care se menționează faptul că nu mai sunt citostatice pentru bolnavi, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris pe Facebook, într-un comentariu, că el ”nu știa” despre această situație. La scurt timp acesta a șters mesajul. 

”Mă întrebați cumva? Dacă știam acum mai bine de o săptămână despre un document transmis astăzi? Nu, nu știam”, a scris fostul ministru Vlad Voiculescu, într-un comentariu pe Facebook, la care a atașat o captură Antena 3. 

2. -imagine fara descriere- (ipocrizia-lui-vlad-voiculescu-de-zece-zile-medicii-de-la-institutul-oncologic-cer-cu-disperare-704028_67022300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel