Bogdan Duca: E istoria unui eşec. Eşecul unei maturizări politice

"Nu putem reuşi decât împreună. O istorie analitică a Convenţiei Democratice, 1989-2000", este o carte scrisă de Dan Pavel și Iulia Huiu.

Politologul Bogdan Duca a explicat de ce Convenția Democratică este "istoria unui eșec". 

Iată comentariul lui Bogdan Duca despre cartea "Nu putem reuşi decât împreună. O istorie analitică a Convenţiei Democratice, 1989-2000"

"Istoria CDR, istoria opoziţiei din România anilor 90 trebuie privită retrospectiv şi din perspectiva obiectivă a omului care nu a fost implicat sentimental în dramoletele politice ale anilor 90.

Este istoria unui eşec. Eşecul unei maturizări politice, eşecul construirii unei societăţi civile autentice, eşecul construirii unei alternative viabile şi vandabile. Ce a rămas de pe urma acestui eşec?

Agenda de dreapta practic inexistentă, inventarea şi perpetuarea unei false drepte, care repetă la infinit refrenurile Pieţei Universităţii, ediţia 1990, PNŢCD în moarte clinică, PNL compromis, o aripă fesenistă transformată în "partid de dreapta", elita intelectuală a anilor 90, îngropată într-o inadecvare şi un penibil care dă frisoane, triumful lui Soros în societatea civilă, tema anti-comunistă compromisă....

Istoria CDR este istoria unui avort- conceperea şi uciderea încă de dinainte de naştere, a ceea ce ar fi putut să fie o şansă pentru România.

Dar ce contează? "Jos Iliescu!", nu? Lozinca asta a fost tot ce putut să construiască opoziţia română la FSN în ultimii 24 de ani. Spune şi asta multe....", a scris pe Facebook Bogdan Duca.

Ce a reprezentat Convenția Democrată Română (CDR)

Convenția Democrată Română (CDR) a fost o alianță politică și electorală formată în anul 1991 de partidele care, la fondarea convenției, reprezentau opoziția față de guvernarea Frontului Salvării Naționale. CDR a câștigat alegerile parlamentare din anul 1996 și, împreună cu Partidul Democrat, a format o coaliție politică de guvernare a României până în noiembrie 2000. Începând din 13 august 1996, denumirea a fost ușor modificată în Convenția Democratică din România. CDR a fost desființată în anul 2000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel