Bogdan Chirieac: Vom avea o luptă cumplită în plan politic

investire
investire

Declarațiile președintelui Traian Băsescu au fost comentate de analistul Bogdan Chirieac. În opinia acestuia, premierul Victor Ponta nu are de ce să  fie reinvestit de Traian Băsescu.

"Nu consider că în România  o schimbare de Guvern  provoacă o instabilitate  politică. Instabilitatea politică este când ai lupte de  stradă, sau când ai o situație ca aceea din ianuarie 2012.  În niciun caz în acest moment, când toată dezbaterea este în societatea civilă, este în interiorul Parlamentului, este în interiorul Guvernului nu se poate vorbi despre așa ceva", a declarat Bogdan Chirieac la RTV.

După declarația lui Traian Băsescu de dumninică, Chirieac este de părere "că vom avea o luptă cumplită în plan politic, dar care nu va părăsi cadrul constituțional. Din punct de vedere logic, domnul Ponta nu are de ce să fie reinvestit. Dânsul se duce în Parlament. Parlamentul, depozitarul suveranității poporului hotărăște: treci de noi, capeți votul de investitură, sau nu îl capeți, Dacă nu îl capeți, pleci", a spus Chirieac.

"Domnul Traian Băsescu a pus pe masă ideea că se va adresa Curții Constituționale fiindcă intrarea UDMR la guvernare schimbă programul de guvernare și CCR trebuie să hotărască. Am înțeles că raportul Traian Băsescu, plus raportul PNL  în CCR este de 6 la 3."

Despre o viitoare candidatură a lui Emil Boc la prezidențiale,  Chirieac spune că Traian Băsescu știe că fostul premier va lua doar cinci la sută la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel