Chirieac, despre acuzarea Antenei 3: Cel mai grav act de dictatură

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție telefonică, informația vehiculată de România Tv, potrivit căreia directorul Antena 3, Mihai Gâdea, ar fi urmărit penal în dosarul lui Sorin Alexandrescu.

"Este extraordinar de grav ca un director de trust de presă, doar fiindcă își face meseria de ziarist, să fie încălțat de organe. Este un fapt deosebit care se petrece în România post-decembristă, în România capitalistă, în România așa-zis democrată și care, probabil, va avea un impact major asupa celor care, la un moment dat, dirijează această acțiune politică".

Bogdan Chirieac  a continuat, afirmând că "Parchetul procedează în modul acesta: "Te cheamă martor și când ieși, ieși inculpat. Deci, domnul Gâdea a deranjat foarte mult această cloacă din Justiția română, dacă  putem vorbi despre Justițe în această țară. Este cel mai îngrozitor element al statului în acest moment, cel mai retrograd, cel care împiedică dezvoltarea țării și care riscă să arunce totul în haos, Justiția. Și aceste doamne/domni pe care Mihai Gâdea, împreună cu câțiva alți jurnaliști, i-au surprins în toate ipostazele, de la Curtea Constituțională, până la CSM și până la  aberațiile sentințelor judecătorești sau rechizitoriile procurorilor...acum, fără rușine, încep o acțiune directă asupra lui Gâdea", a mai spus analistul Bogdan Chirieac.

”Să consemnăm această zi, 25 iulie 2013, la aproape un an de la referendumul care l-a demis pe Traian Băsescu din funcția de președinte al României, această încercare de pedepsire în văzul lumii a jurnaliștilor care și-au permis să aibă alt punct de vedere decât Palatul Cotroceni. Este un moment foarte important prin care, în acest moment, în România, noua securitate devine oficial Parchetul. L-ai deranjat pe domnul președinte, ești plimbat prin fața camerelor de luat vederi, prin fața Parchetului. Nu se mai merge doar cu denigrări, dezinformări, atacuri murdare împotriva jurnaliștilor.

De data aceasta se folosește în mod oficial o instituție a statului pentru a intimida jurnaliști. Ne aflăm în fața celui mai grav act de dictatură, pur și simplu, în România de după '89. Cel mai grav act de încălcare a democrației. Nu există, în lumea liberă, ziariști chemați la DNA pentru ceea ce  au spus la televiziune. În Romania de astăzi se întâmplă așa ceva", a mai spus Bogdan Chirieac pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel