Bogdan Chirieac despre moralitatea lui Klaus Iohannis de a se retrage din cursa prezidențială

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis a făcut o declarație șoc referitoare la procesul de incompatibilitate de la ÎCCJ. Acesta a spus că în cazul în care va pierde procesul cu ANI va face "un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă". Analistul Bogdan Chirieac spune o eventuală retragere a lui Iohannis va determina o confuzie enormă.

În cazul de față, dacă domnul Iohannis se va retrage din cauza moralității, moralitate care nu l-a dat afară din casă atunci când i-a înfipt cuțitul în spate domnului Crin Antonescu, confuzia este enormă, a afirmat analistul Bogdan Chirieac.

"Dacă acum, dacă o are (moralitatea, n.r.) și se retrage, confuzia va fi enormă în rândul candidaților de dreapta. Și așa singurul candidat perfect conturat, cu program, cu politică externă, internă,   este domnul Victor Ponta.

Haosul acesta dinspre dreapta va determina  probabil cele două partide mari să-l sprijine pe domnul Meleșcanu", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește și: Klaus Iohannis, retragere. Teodor Meleșcanu: "Nu e moralitate. PNL, liber să mă susțină, cu o CONDIȚIE"

Despre o eventuală confuzie care s-ar crea în urma retragerii lui Klaus Iohannis din cursa prezidențială, dar numele acestuia ar rămâne  pe buletinul de vot, Chirieac spune că "un eventual câștigător net al unei asemenea mișcări ar fi domnul Victor Ponta. Și așa candidatul de dreapta nu are șanse în fața domnului Ponta, astăzi când vorbim, nu știm ce va fi peste o săptămână.  Dar   domnul Ponta este departe, cu bune și rele.

E haos. O parte dintre voturi se vor duce la domnul Iohannis, retras, voturi care nu se  vor lua în calcul, dar în aceste condiții va intra în turul doi cel de pe locul trei, care ar putea să fie oricine", a mai declarat Bogdan Chirieac.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel