Boeing, despăgubiri de 50 de milioane de dolari familiilor celor care au murit în avioanele 737 MAX prăbuşite

Boeing
Boeing

Boeing va plăti suma de 50 de milioane de dolari familiilor victimelor prăbuşirii avioanelor 737 MAX. Totodată, compania a angajat un reputat expert american în domeniul compensaţiilor pentru a coordona alocarea banilor. 

Anunţul a avut loc cu câteva minute înainte de audierea în Camera Reprezentanţilor a lui Paul Njoroge, care în urma prăbuşirii unui avion 737 MAX al companiei Ethiopian Air, în luna martie, şi-a pierdut soţia, cei trei copii, şi soacra. Boeing a arătat că banii distribuiţi prin acest fond nu au legătură cu rezultatul proceselor intentate companiei, scrie rfi.ro.

Expertul Ken Feinberg, angajat de Boeing, a administrat numeroase fonduri de compensaţii, între care cel pentru victimele atentatelor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, deversarea de petrol de la platforma Deepwater Horizon din 2010, accidentele provocate de o defecţiune la cheia de contact în cazul unor automobile General Motors şi numeroase atacuri armate produse în şcoli.

Aeronavele 737 MAX, care sunt cel mai bine vândut model al Boeing, au fost consemnate la sol în luna martie, în urma prăbuşirii avionului companiei Ethiopian Airlines, după un accident similar produs în octombrie anul trecut în Indonezia. Cele două prăbuşiri au provocat moartea a 346 de oameni, arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel