Boboteaza. Slujba Aghesmei mari, oficialtă de Patriarhul Daniel, în în faţa Reşedinţei patriarhale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia duminică, în faţa Reşedinţei patriarhale, la sărbătoarea Botezului Domnului, Slujba Aghesmei Mari.

Sfinţirea cea Mare a apei va avea loc, după ora 11,30, după oficierea Sfintei Liturghii.

În curtea Catedralei patriarhale vor fi amplasate 24 de vase mari cu o capacitate de 500 de litri de apă fiecare de la izvorul din Parcul "Grădina Maicii Domnului" al Reşedinţei patriarhale.

În faţa catedralei va fi înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Biserica Ortodoxă celebrează pe 6 ianuarie Botezul lui Iisus Hristos sau Boboteaza. Numită teologic şi Epifania, Teofania sau Arătarea Domnului, sărbătoarea aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan.

În ajunul şi în ziua de Bobotează, în toate Bisericile ortodoxe, la rugăciunile arhiereilor şi preoţilor se sfinţeşte Agheasma Mare. Creştinii ortodocşi pot lua pe nemâncate din Agheasma Mare în perioada 5 ianuarie - 14 ianuarie şi la recomandarea duhovnicului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel