BOBOTEAZĂ 2019. Apa sfințită, puteri miraculoase. Cum te ajută

foto: basilica.ro
foto: basilica.ro

BOBOTEAZĂ 2019. Apa sfințită, puteri miraculoase. Cum te ajută. Pe 6 ianuarie, crestin ortodocsii sarbatoresc Boboteaza sau Botezul Domnului. Atunci se sfințește Agheasma Mare în biserici și mănăstiri. 

BOBOTEAZĂ 2019. Apa sfințită, puteri miraculoase. Cum te ajută. În cadrul Bisericii se pregătesc două tipuri de Agheasmă: Agheasma mare și cea mică. Agheasma mică este cea care se pregătește când nu este apă sfințită. În schimb, Agheasma mare se face în ziua de Bobotează, dar și în ajunul acestei sărbători. Agheasma mare se consumă din Ajunul Bobotezei până la Odovania praznicului. Cu toate acestea, ea se poate consuma și în situații speciale.

BOBOTEAZĂ 2019. Apa sfințită, puteri miraculoase. Cum te ajută. Apa se sfințește în timpul slujbei de Iordan. La Bobotează se spune că se sfințesc toate apele. Preotul merge la o apă și aruncă o cruce în ea. Mai mulți bărbați se aruncă în apă pentru a înapoia crucea. Se spune că cel care va aduce crucea înapoi va avea noroc tot anul.

BOBOTEAZĂ 2019. Apa sfințită, puteri miraculoase. Cum te ajută. Apa sfințită de Bobotează le ajută pe tinerele soții să se integreze în comunitatea femeilor căsătorite. Acestea sunt udate cu apă dintr-un râu sau dintr-o fântână.

Vezi și: BOBOTEAZĂ 2019. Vremea, duminică, 6 ianuarie, de Botezul Domnului

Ce să faci până la BOBOTEAZĂ, ca să îți meargă bine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel