Boagiu, după alegerea în conducerea PPE: Scopul nostru a fost recredibilizarea țării

anca_boagiu
anca_boagiu

Democrat-liberala Anca Boagiu a declarat, joi, că este onorată de alegerea sa ca vicepreședinte al PPE la Congresul care s-a încheiat. Cel mai important mesaj pe care România l-a primit este acela că țara noastră "este în centrul Europei", iar unul dintre scopurile organizării evenimentului la Bucureşti a fost recredibilizarea țării după evenimentele politice "neplăcute" din vară, a mai precizat Boagiu, în cadrul unei declarații de presă.

,,Congresul PPE care tocmai s-a încheiat, din punctul nostru de vedere este un moment extrem de important pentru România. Spun lucrul acesta pentru că scopul notru a fost şi acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră şi de neparteneriat a unora dintre colegii noştri politicieni din România. Este important pentru că aşa cum aţi auzit au fost adoptate documentele politice ale partidului, documente care stabilesc care sunt soluţiile noastre, soluţii pe care le vom aplica în viitor pentru a consolida UE şi răspunsul nostru pe scurt a fost mai multă Europă", a spus Anca Boagiu,  după alegerea ei în funcţia de vicepreşedinte al PPE.

Anca Boagiu a arătat că cel mai important mesaj primit de la liderii europeni care au particiapt, miercuri şi joi, la Bucureşti, la Congresul PPE, este acela că "România este în centrul Europei",  iar rolul pe care trebuie să îl joace în întărirea construcţiei europene în perioada următoare este ,,fundamental".

,,Cred că cel mai important mesaj pe care l-am primit astăzi de la liderii europeni, şi ieri, este acela că România este în centrul Europei, iar rolul pe care aceştia îl aşteaptă ca noi să îl jucăm în construcţia europeană, în întărirea construcţiei europene în perioada următoare este fundamental", a susţinut Boagiu.

Prezenţa la Bucureşti a celor 16 şefi de state şi de guverne din PPE, care reprezintă mai mult de jumătate din membrii Consiliului European, dovedește că România este o țară puternică și binevenită în Uniunea Europeană, a mai subliniat fostul ministru PDL-ist.

,,Şi cred că desfăşurarea de forţe pe care aţi văzut-o, prezenţa celor 16 şefi de state şi de guverne, prezenţa celorlalţi din UE, alţi şapte premieri care nu nu conduc ţările membre ale UE, dar îşi doresc să intre în UE şi sunt membrii ai familiei noastre politice, prezenţa a mai mult din jumătate din membrii CE la Bucureşti dovedeşte faptul că România este o ţară puternică, şi o ştim cu toţii, a şaptea ţară din UE dovedeşte faptul că România este bine venită în UE, este un partener de nădejde pe care cel mai puternic partid al UE, PPE tocmai, dacă vreţi, l-a însărcinat să implementeze politici pe care tocmai le-am decis ieri", a conchis Anca Boagiu, care a fost aleasă, joi, vicepreşedinte al Partidului Popular European, cu 274 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel