BNR: Monedă de argint, în scop numismatic

BNR
BNR

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 martie 2012, o monedă din argint dedicată Centenarului primei legi moderne a paşapoartelor româneşti.

Aversul prezintă valoarea nominală „10 LEI“ suprapusă peste imaginea paşaportului actual; o reprezentare stilizată a ornamentelor din pagina de paşaport, în care sunt integrate stema şi numele ţării; în partea superioară, anul de emisiune „2012“.

Reversul redă în prim plan portretul regelui Carol I suprapus peste imaginea paşaportului emis în timpul domniei sale şi inscripţiile „PRIMA LEGE MODERNA A PASAPOARTELOR“ şi „CAROL I“; în plan secund, un fragment din textul „Legii asupra paspoartelor“, anul emiterii acesteia „1912“ şi inscripţia „100 ANI“.

Moneda de argint are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g, iar tirajul emisiunii este de 500 de bucăți, prețul de vânzare (exclusiv TVA) este de 345 lei/buc.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Monedele din argint dedicate centenarului primei legi moderne a paşapoartelor româneşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel