Blinken: China încearcă să influențeze viitoarele alegeri din SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Antony Blinken, Secretar de Stat al SUA, a declarat că Statele Unite au descoperit dovezi ale încercărilor Chinei de a "influența și, în mod argumentat, de a interveni" în viitoarele alegeri din SUA.

Blinken a spus că a repetat mesajul președintelui american Joe Biden către liderul chinez Xi Jinping în timpul summit-ului lor din noiembrie anul trecut la San Francisco: China nu ar trebui să intervină în alegerile prezidențiale din SUA din 2024. La acea vreme, Xi Jinping a promis că țara sa nu va face acest lucru.

"Am văzut, în general, dovezi ale încercărilor de influențare și, argumentat, de intervenție, și vrem să ne asigurăm că acestea sunt întrerupte cât mai repede posibil", a declarat Blinken când a fost întrebat dacă țara comunistă încalcă angajamentul lui Xi față de Biden.

"Orice interferență a Chinei în alegerile noastre este ceva la care ne uităm foarte atent și este complet inacceptabil pentru noi, așa că am vrut să mă asigur că au auzit din nou acest mesaj", a spus Blinken, adăugând că există preocupări nu doar cu privire la China, ci și la alte națiuni.

Beijingul a declarat în repetate rânduri că nu interferează în alegerile din SUA pe baza principiului său de neintervenție în afacerile interne ale altor țări.

În timpul vizitei sale în China, Blinken a confirmat, în mod raportat, pregătirea Casei Albe de a impune noi sancțiuni Beijingului dacă acesta continuă să susțină Rusia în războiul său pe scară largă împotriva Ucrainei.
În plus, el a îndemnat autoritățile chineze să asigure o competiție echitabilă pentru afacerile americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel