Blejnar: Am dat o declaraţie despre tot ce cunoşteam, adică nimic

blejnar
blejnar

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie în care a prezentat tot ce cunoştea despre situaţia în cauză, adică nimic.

"Am dat o declaraţie în care am prezentat tot ceea ce cunoşteam despre situaţia în cauză, adică nimic", a spus Sorin Blejnar, la plecarea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră şi jumătate, fiind citat în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, în care sunt cercetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta, fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă şi alte 15 persoane.

Procurorii anticorupţie i-au adus lui Sorin Blejnar la cunoştinţă învinuirile, respectiv de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în timp ce fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) Viorel Comăniţă şi alte două persoane au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Totodată, instanţa a emis mandate de arestare în lipsă pentru fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, Radu şi Dana Nemeş, Ovidiu Ioan Moldovan şi Mihai Gulea, în timp ce Ştefan Puşcaşu a primit interdicţie de a părăsi ţara. Cei şase sunt urmăriţi penal în acest dosar şi, pentru că nu au fost găsiţi, procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor în lipsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel