Blaga: Rectificarea bugetară a tăiat și bruma de investiții care a mai rămas

blaga1
blaga1

Președintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat, vineri la Zalău, că factorii politici din România ar trebui să se oprească să ”sape tranșee”, să se așeze la masă și să găsească ”soluții pentru zona economică a țării”, deoarece este ”vremea construcției” , mai ales că rectificarea bugetară de joi taie şi "bruma de investiţii care a mai rămas".

Invitat la lucrările Biroului Politic Naţional al Organizaţiei Femeilor democrate care au loc la Zalău, liderul PDL Vasile Blaga a asuținut în cadrul unei conferințe de presă că partidele politice din România trebuie să pună capăt situației tensionate de până acum, pentru a găși soluții pentru redresarea economiei.

"Considerăm că, odată cu decizia Curţii Constituţionale a României, criza politică trebuie să ia sfârşit. Toate partidele responsabile faţă de interesul naţional trebuie să stea la masă şi să ajungă la soluţii importante pentru zona economică a ţării. Rectificarea bugetară de ieri (joi, n.r.) practic taie şi bruma de investiţii care a mai rămas, în ideea de a plăti pensii, salarii şi alte aspecte ale domeniului social", a precizat Vasile Blaga, citează Mediafax.

Liderul PDL critică situația din luna iunie, când, pentru prima dată în decurs de patru ani, ”România este donator net".

"Prima dată după patru ani, am vărsat bugetului european cu 60 de milioane de euro mai mult decât am tras. Este un lucru extrem de grav pentru economie. Ne vom concentra în săptămânile următoare exact pe aceste teme. Credem că politicienii trebuie să se oprească să sape tranşee, este vremea construcţiei", a spus Blaga.

În aceeași conferință de presă, și prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a criticat decizia premierului de a transfera bani de la capitolul investiții pentru plata pensiilor, salariilor, la rectificarea bugetară, considerând că este un lucru incredibil, pe care niciun politician român nu l-a făcut în ultimii cinci ani.

"Rectificarea de buget de ieri face un lucru incredibil, pe care niciun politician român în ultimii cinci ani de la aderare nu l-a făcut - acela de a lua banii din investiţii şi a-i duce în pensii, salarii şi ajutor social. Aşa ceva nu duce o ţară înainte, ci înseamnă că doar cârpeşti. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis românilor: n-avem viitor, încercăm să ţinem prezentul tăind de la investiţii. Asta este prima dată, dar să vedem în decembrie de unde mai taie. Nu poţi produce valoare şi plus valoare decât investind", a spus Cezar Preda, susținând că "PDL consideră criza politică închisă, iar cine o prelungeşte răspunde".

Prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor a atenționat că "PDL se va concentra de luni, ca partid de opoziţie, pe ceea ce înseamnă derapajele de la promisiunile electorale şi de la actul de guvernare".

La evenimentul de la Zalău, participă și vicepreşedinţii PDL Raluca Turcan şi Andreea Paul.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că a renunțat la unele investiții ineficiente și a realocat fonduri pentru cheltuieli sociale.

"Am aprobat rectificarea bugetară, pornind de la obligația de a păstra țara noastră într-o limită clară de disciplină financiară și de a respecta în totalitate acordurile și obligațiile pe care România le-a avut cu creditorii internaționali", a declarat premierul, precizând că tăierile au vizat investiții total nepotrivite, cum ar fi pârtiile de schi în locuri unde nu ninge sau piscine la sate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel