Bistriţa-Năsăud: Poliţia cercetează cazul unui cal torturat şi folosit ca momeală de către vânători, în Munţii Rodnei

Poliţiştii bistriţeni fac cercetări după apariţia în spaţiul public a unui material video în care un cal este torturat şi târât în pădure, pentru a fi folosit ca momeală de către vânători, imaginile fiind publicate pe pagina de socializare a asociaţiei Agent Green. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat luni, pentru Agerpres, că au fost declanşate verificări ca urmare a imaginilor apărute, cazul fiind preluat de Secţia nr.6 Poliţie Năsăud. Potrivit postării făcute de cei de la Agent Green duminică seara, imaginile ar fi fost filmate în data de 7 septembrie, în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza comunei Romuli, iar calul ar fi fost folosit de vânători ca momeală pentru urşi.

În postare sunt indicaţi şi posibilii vinovaţi, în speţă membrii unei asociaţii de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi numărul de înmatriculare al vehiculului cu care a fost transportat calul. 'Parcul Naţional Munţii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat şi târât în pădure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociaţiei de Vânătoare Montana Coşbuc, care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi.

Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Poliţia Română să investigheze de urgenţă acest caz absolut revoltător, să prindă făptaşi, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege şi să aducă la cunoştinţa publicului toate aceste aspecte', se arată în mesajul postat de cei de la Agent Green. Materialul video a adunat până luni, la ora 12,00, peste 21.000 de vizualizări.

Unii dintre cei care au comentat această postare au întrebat de ce persoana care a filmat nu a intervenit pentru a salva animalul sau de ce nu a sunat la 112, răspunsul celor de la Agent Green fiind că 'potrivit sursei, criminalul avea armă în maşină. Riscul pentru cei care filmează aşa ceva este uriaş. Violenţa naşte violenţă. Este un act de curaj să filmezi, să scapi de acolo şi să oferi astfel de imagini opiniei publice'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel